Tamales asturianos
Hey everyone, it's me again, Dan, welcome to our recipe site. Today, we're going to make a special dish, Tamales asturianos. It is one of my favorites food recipes. For mine, I will make it a little bit unique. This will be really delicious.
Tamales asturianos is one of the most favored of recent trending foods on earth. It is appreciated by millions every day. It is easy, it's quick, it tastes yummy. Tamales asturianos is something which I've loved my whole life. They are fine and they look fantastic.
Many things affect the quality of taste from Tamales asturianos, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Tamales asturianos delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Tamales asturianos is 10 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Tamales asturianos estimated approx 75 minutos.
To get started with this particular recipe, we must prepare a few components. You can cook Tamales asturianos using 16 ingredients and 7 steps. Here is how you cook that.
Es muy difícil encontrar la receta de tamalñes asturianos e españoles, dado que no eh encontrado muchas evidencias escritas sobre la misma.
Por lo que se sabe la comunidad asturiana en México que creo tamal español o asturiano lo hace de la siguiente manera:
* La masa se hace al moler granos de maíz cocidos
* Se condimentan y se unta en hojas húmedas de maíz.
* Se le agrega un relleno de jamón serrano con carne de cerdo, y también tocino o queso manchego y frijoles (fabes).
* La carne de los tamales asturianos se sazona con un poco de tequila o licor de almendras antes de cocinarse.
* Finalmente se enrollan la hoja de maíz y se cuecen a vapor.
Ingredients and spices that need to be Take to make Tamales asturianos:
- Receta básica para hacer los tamales asturianos. Ingredientes
- Carne de cerdo
- Manteca de cerdo
- Cebolla picada
- Ajos
- Sal y pimienta
- Papas cocidas en cuadros
- Pasas
- Aceitunas
- Arroz cocido si quiere
- Además
- jamón serrano
- fabes (alubias o frijoles)
- tocino
- queso manchego
- tequila para sazonar la carne
Steps to make to make Tamales asturianos
- Para la Masa: Cocemos el maíz crudo un día antes, dejándolo un poquito más cocido. Lo lavamos y lo dejamos en agua. Lo molemos en piedra de molino, lo dejamos un poco aguado
- Se cuece todo y se deja la masa un poco durita, de manera que se puedan envolver.
- La carne: Se adoba la carne de cerdo partida en pedacitos, con más costilla que tajo, cebollas, chiles dulces maduros, ajos, todo molido, sal y pimienta, cominos (pocos) y chile picante. Otra alternativa es sazonarla con tequila. Esto se cocina con el objeto de que la carne quede suave. Se reserva junto con el jamón serrano, tocino y queso manchego. Aconsejo tomar cantidades de uno y otro según gusto
- El Recado: Licuamos las cebollas, chiles dulces, tomates y ajos; una vez que estén licuados los revolvemos con un poco de la masa que ya preparada y se le añade con sal y pimienta, chile picante al gusto.
- Envolver los tamales: Se envuelven los tamales con las hojas de plátanos. Se ponen a hervir hasta que cojan un color negruzco y después les quitamos las venas a las hojas y tratamos de cortarlas en cuadros dependiendo del tamaño de los tamales. Se quitan las venas y se acomodan las hojas.
- Preparación del tamal: En el centro de la hoja ponemos una cucharada grande de masa, del tamaño que usted guste el tamal; hacemos un hueco, ponems el recado, un trozo de relleno (cerdo, jamón, queso, tocino) y otro poco de recado. Se envuelven los tamales amarrados con la corteza seca de la mata de plátano y están listos para cocer; sino tiene la corteza seca de plátanos para amarrarlos; utize una cuerda de mescal.
- Cocción de los tamales: En el fondo de la olla se pone una tapadera o un plato enlozado, después se ponen bastantes hojas y colocmosa los tamales por capas. Cubrimos con agua. En tres horas mas o menos pueden estar cocidos con fuego fuerte.
As your experience as well as self-confidence grows, you will find that you have more natural control over your diet plan as well as adjust your diet regimen to your individual preferences over time. Whether you wish to serve a dish that utilizes less or more components or is a little essentially spicy, you can make easy modifications to accomplish this objective. To put it simply, start making your dishes promptly. As for standard food preparation skills for beginners you do not need to learn them yet just if you understand some easy food preparation methods.
This isn't a total overview to quick and also easy lunch dishes however its good food for thought. With any luck this will certainly obtain your creative juices flowing so you can prepare delicious dishes for your family without doing a lot of heavy meals on your journey.
So that's going to wrap this up with this exceptional food Step-by-Step Guide to Prepare Quick Tamales asturianos. Thanks so much for reading. I am confident that you can make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment